Dagens fråga.

Många frågade på min frågestund om hur länga jag har ridit, jag svarade ju att jag ridit större delan av mitt liv men att jag började på allvar liksom när jag var runt 5.

Nu undrar jag hur länge ni läsare har ridit och varför ni började rida:)


Lägger upp några gamla bilder på mig och Liza som var den första ponnyn jag tävlade jag är 7år på bilderna:)

Dagens blogg

Hej allihop, så roligt att se att statestiken håller i sig trots att jag inte har varit så himla aktiv i bloggen under helgen. Svårt att hinna blogga under tävlingshelger då det ofta tar massa tid:)

Tänkte köra på en dagens blogg även denna måndan då det var så många som ville vara med förra veckan:)

Jag kör inte med några konstigheter utan skriv BARA JAG ÄR MED så lottar jag sen :)


KÖR!!!!Bjuder på en bild av mig och MR Package shettisen som jag tävlade  i somras, denna är från Juniaden då vi kom 2a i LC :)


Tävlings video från Pay and Jump

Här kommer en liten video från gårdagen:)


Pay and jump

Idag har vi varit på PJ i Skara, hela 150 starter var det så det tig sin tid:) Jag hoppade två 60 rundor på Winston och det gick verkligen jätte bra, han är så himla hingstig just nu så han gick omkring och skrek och blåste upp sig innan vi kom in på framhoppningen och när vi kom in där fick jag trava honom på volt åt båda varven för att han skulle slapna av.
Sen galopperade jag han några varv åt båda hållen innan jag hoppa fram.

Inne på banan sen var han super pigg och lite okonsentrad men när vi väl började hoppa så gick det jätte bra.
han kollade lite på hinder nr 5 för det var ett vågplank som han inte sett förut men jag tryckte på han och då hoppa han. I andra rundan sen kollade han inte på nåt utan bara hoppade:)

Duktig pålle!! jag kommer lägga ut en film här sen när jag har fixat till den innan blir det bara en bild;)Videoblogg

Nu är jag äntligen hemma efter en heldag full med fotboll och kalas, nu har jag dessutom satt ihop svaren på min fågestund och dem lägger jag ut här tilsammans med den videoblogg som jag lovade att göra:)  Jag svarar på någr frågor på videon och några nedanför..........Mycket nöje

PÖSS
1.När startade du din blogg?  jag startade bloggen i höstas men har typ börjat jobba med bloggen för en vecka sen J


2.när började du rida? Vet inte riktigt har ju ridit hela tiden typ men på riktigt började jag väl för runt 6 år sen
J


3.hoppning elr dressyr? Hoppning, men man behöver ju rida dressyr också så det är nåt jag vill bli bättre på;)


4.mjölk elr vatten? Vatten!! Älskar vatten

5. Hur gammal var du första gången du satt på en häst?  Oj jag vet faktiskt inte men 2 kanske


6.Vad hette din första häst? Den första ponnyn jag tävlade hette Liza och då var jag  7 år

7.Hur ofta rider du? 4-5ggr i veckan

8.Vad heter alla hästar du har ridigt på? De jag har tävlat heter Liza, Cola, Kildavin Queenie, Mr package, Murgårdens sweetn Lovley, Winston. (sen har jag ridit massa mer hästar o ponnyer.

9.När, var och hur började du rida? Jag red en minishettis när jag var 4, mamma ledde runt mig i skogen på promenader, den hette lollipop.

 

10.Hur gammal är du? Jag är född 01


11.Hur många är du i din familj/ vilka? Vi är 4 jag, min syrra mamma o pappa

 

12.Hur många bloggar har du haft ? ;) Bara denna o en till ihop med en kompisJ13.Länkbyter du? Ja det kan jag tänka mig att göra
J


14. Vilken klass går du i? i 4an

15.Är winston din egna häst? Winston ägs av Åsa Larsson som är mammas kompis. Jag har honom på foder tills jag vuxit ur han meningen är att jag ska tävla honom så långt det går.

Sen ska Åsas dotter ha honom men hon är bara 2 år än;)

 

16. vilken är din favoritfärg? Jag älskar rött o rosa;)17.hur högt har du tävlat? Jag har placeringar upp till LC


18.hur högt har du hoppat? Jag har väl hoppat runt 90 på träning men bara tävlat upp till LC


19.har du gått i ridskola? Ja ett år när jag var mindre

 


Kvälls mys:)

Nu är jag hemme från stallet och en ridtur som inte blev i ridhuset, mamma skulle ju dra oss dit (mig o min syster) men istället ville min BFF klara följa med och rida så då valde jag det istället.

Klara ville gärna rida Winston oc såklartfick hon det så jag red Lövvi "POWER OF LOVE" ett 5 årigt D ponny sto somÅsa har. jag har ridit lövvi förut och hon är jätte mysig:) fast jag ser ju ut som en mygga på henne ;)

Nu blir det mys hos klara för jag hängde med henne hem o ska sova över i natt kommer bli awsome!! I morgon blir det fullt upp med Fotbollsträning och sen party hos en klasskompis, när jag kommer hem ska jag svara på frågorna ni har ställt.
SÅÅÅÅÅÅ SJUKT GLAAAAD att ni ville fråga så många saker PÖSS!!!!Länkbyte

Jag har gjort ett länkbyte med två trevliga ridtravartejejer från Haninge, jag har inte läst deras blogg mer än någon vecka men den är supertrevlig och rekomenderas varmt!!!

Klicka på bilden så kommer du till deras BLOGG


Fredagens planer

Idag är det äntligen fredag, vi hopptränar ju varannan fredag och det var ju förra fredan så idag blir det på egen hand, tror att mamma skulle dra oss till ridhuset men är inte säker.

Iaf så ska vi på pay o Jump på söndag och därför skulle det vara bra att ta några skutt idag eftersom han får vila i morgon då jag har fotbollsträning.

Jag ska inte hoppa högt bara två 60 rundor då vi måste öva på svängarna, han har ju en tendens att titta utåt i högervarvet och då blir han svår att styra så vi övar mycket på ställningarna i svängarna vid hoppningen.

Vad ska ni göra idag?

Lägger ut en liten film som jag gjorde en annan gång när vi var i ridhuset:) Första gången jag gjorde en film själv så den är ju lite sådär:P


Vad tänker jag på?

 


Älskar Djur

Ända sen jag föddes har det alltid funnits djur i min omgivning Katter, hundar o hästar. mamma brukart säga att jag har en speciell hand med djur för alla djur gillar mig;) Jag vet inte om det är så men jag gillar iaf alla djur. Mest hästar o katter men även andra djur och jag vill bli vetrenär när jag blir stor.

Gillar ni djur? vilket djur gillar ni mest??


massa bilder på mig o alla olika djur som funnits i min närhet sen jag var liten, en del finns kvar andra inte:(


                                                               OLOF som försvann <3

                                               Skorpan R.I.P <3

Rassla som Bebis <3Rassel Rasslas pappa R.I.P <3Rowdy Boy <3 Ha ha jag o New Luck (Unghäst därför han är ful i kroppen:P)


Frågestund...

Jag är så sjukt glad att det var så många som ville kika in till mig igår och vara med i dagens blogg:)

Jag tänkte att ni vet ju ingenting om mig och om ni vill får ni fråga så svarar jag, om det blir många frågor kan jag videoblogga;)


Så passa på nu och bomba mig med frågor!!!! vad vill ni veta om mig?????
DAGENS BLOGG

Igår kväll utsåg jag dagens blogg genom lottning, mamma hjälpte mig:)och det blev den HÄR och den HÄR bloggen som vann:)
Bestämde mig för att det skuylle bli två för att det var många som ville va med
 TACK TACK allihop som ville va me <3


snart avsluta dagens blogg!!!!

Hej nu är jag hemma från stallet, idag rev vi på fältet igen, ställde o böjde lite jobbade i lugn galopp för det var hyfsat underlag faktiskt, fast Winston hade styltor i feam när vi kom in i stallet och de var svåra att få bort. 
nu är han iaf nattad o klar.
 
nu ska ja snart avsluta dagens blogg och i morgon bitti lägger jag ut vinnaren här så att den får synas en hel dag:) 
Jag är så sjukt glad att så många ville va med i min dagens blogg, tack så jätte mycket allihop puss o kram ska ni ha <3
 ganska bra statestik idag;)


 

dagens blogg!!

Jag tycker att det är lite jobbigt att det blitt så kallt ute, man fick liksom inte vänja sig utan kylan kom bara pang liksom!!

igår red vi först en stund på åkern och sen en tur i skogen, vill verkligen ha ett ridhus!!! skulle vara toppen:P

Tänkte köra en liten mini dagens blogg om nån vill va me:) har ju ite så supermånga läsare kanske men 70-80 st varje dag är det ju iaf ;)

Det räcker att du skriver JAG ÄR MED!!! inget annat                                                  Bild från maskeradhoppningen i somras;)


Horseshow nästa!!

Bara en månad kvar nu!!!

Sen jag var tre år har vi åkt till GBHS varje år, sen några år tillbaka brukar vi vara där hela helgen och bo på hotell och iår ska vi bo på Hotel liseberg som vi gjorde förra året.

Iår har vi biljetter till Fredagkvällen och Lördagförmiddan, sen ska vi gå på mässan emellan och på söndan åker vi hem igen, ska bli najs som bare den;)   Vilka ska dit???   isf längtar inte ni?????


MY

Tänkte att jag skulle berätta vilka dom andra ponnysarna är som bor i samma stall som Winston:)

Tänkte börja med lilla MY som är en B ponny på 14 år som har gått nationell LA i hoppning. Hon är tillsalu och för närvarande rider min syster henne för att hålla igång henne, min syrra tävlar henne i hoppning avd B eftersom hon egentligen är för gammal för B ponny.

Lilla My är jätte mysig att hålla på med och jag red henne mycket förra vintern  då Winston inte var hemma.

Jag kanske får tävla henne lite i vår om hon inte blir såld så att hon får komma ut i avd A också:)                                                        Här är hon med min syrra:)
Här är en film på mig och My på hoppläger förra vintern då var jag bara 9 år ha ha liten :PTråkigt med mörker


Jag skulle så gärna vilja ta lite fina bilder till bloggen, men det är ju nästan alltid mörkt när man rider såhär års, bara på helgen som man kan passa på men förra helgen var det ju snöstorm:( I ridhuset blir det bara tråkiga bilder ju:P

Nu har vi fått snö iaf och det är ju lite ljusare men jag gillar inte när det är halt under snön för då är jag rädd att vi ska halka omkull.  Vill ha sommar nu ..............

tävlingen avslutad:)

Var inte så värst svårt kanske för det var ju en av de första som gissade rätt:)


För när jag öppnade garderoben i morse så hittade jag Simba katten som ser skit sur ut att jag väckte han:)


Vinnaren blev alltså den HÄR bloggen Grattis!!


Dagen

Kom hem från skolan nyss, idag får Winston vila. Passar på att hänga med kompisar och mitt<3 ;)

Vi ska chilla och kolla på film tror jag kommer bli bäst;)  Tänkte att ikväll utser jag vem som gisade rätt i min frågetävling, sen undrar jag om ni vill veta om de andra ponnyerna som står i samma stall som Winston?Tävling

Gissa vad som väntade mig när jag öppnade garderobsdörren i morse?????????

Först att gissa rätt länkar jag här på bloggen :)

om igen gissar rätt så lotter jag ut länkningen i kväll:PHästlandet

Hej o god morgon!
Just nu är jag i skolan. jag tänkte berätta en kul grej som vi fick reda på iggår på tävlingsmötet i klubben.
För det första är det massor av nya ryttare som har gått över till denna kulbben precis som vi har gjort så att vi kommer nog ha lag i alla divisioner i både hopp o dressyr:)

Iaf så har våran kommun bestämt att dem ska satsa massa pengar på hästar och sånt som har med hästar att göra och det är ju as kul:)   HÄR kan man läsa om vad som kommer i framtiden me lika skarpt!!!!!


här är jag o Carro igår på mötet:PMin statestik

kanske inget att va sådär superstolt över men ändå :P Jag vet ju att Nellie B och dom andra storbloggarna har typ 30 000 besökare om dan men jag fattar inte riktigt hur dom gör. Ja ja jag har inga ambitioner att bli når bloggstjärna men kul om andra vill kika in då och då såklart:)

Men idag har jag iaf haft 67 unika, men en gång hade jag 398 men då vart jag länkad på ponnysanning :P

Ha ha, kolla här:P

Blev länkad på en blogg som heter http://dagenz.blogg.se/index.html dom lånade en failbild av mig :)

Skålltorp!!!!

                                                                   Hej!!!!!    


Om en stund ska ja dar te skåltorp för det är möte, det ska bli lite kul :) Det kommer nån och föreläser om hur man tränar sin häst. Carro och Åsa kommer också.
Sen när vi är klara ska jag till min lilla gubbe för en härlig tur i snön :)

                 


Ska göras idag!!

Vi håller på att göra om i stallet och Winston har fått en ny box, han älskar att ligga ner och sova det gör han alltid så han kommer nog gilla den nya sovplatsen:)
Det som ska göras idag är att måla klart invändigt med vit färg så att det matchar och sen ska hans namnskylt upp:) kommer bli supersnyggt!!!
                                                           En bild på min lilla gubbe!!<3

Söndag

Känns som om jag kommit igång lite mer nu. I natt har det snöat en del så det är aldeles vitt ute, vet inte än om jag gillar det eller inte för det beror på vilken sorts snö det är för jag har nämligen inga snösulor på Winston och styltor vill vi INTE ha:P

Blir ute ritt lite senare i eftermiddag eftersom vi har tävlingsmötet först, hoppas vi hinner innan det blir mörkt bara för jag är trött på att rida i mörkret.

Ha en bra dag alla:)

 Lääängtar till sommaren!!!


Ny design

Jag har ny design vad tycks??

Annars har det varit en lång dag idag för jag har varit på fotbollscup, det gick rätt bra för vi gick till semi, men sen åkte vi ut på straffar:( totalt blev vi trea.

Igår var det hoppträning med Winston och det gick riktigt bra faktiskt, provade martingal och det funkade super på lille mannen, ska nog fortsätta rida med den. I morgon är det ryttarinventering i vår nya klubb och då ska vi självklart vara med, vi tänkte ta en tripp till ridhuset med men vi får se hur mycket vi hinner och hur vädret blir för nu snöar det o blåser massor :P.

Lägger in en film från förra helgen när vi var i mullsjö och startade en lokal, det var en LD avd B såklart eftersom han bara ät 5. Han skuttar runt men det är styrningen som ska bli bättre för hoppa högt det kan han redan :) kolla hur han bockar lite där i hörnet ha ha buse:P

Tävling

jag är med och tävlar i en Bildtävling hos denna bloggen

Här är Bilden

Länkad

Jag har blivit länkad av min syrra och hennes kompis på deras blogg som är ganska stor så jag får nog börja skriva lite igen.

Jag har inte riktigt tyckt att det har vart kul för inte så många har läst min blogg.

Här är iaf en film från senaste tävlingen, om nån undrar så är jag utklädd  för det var typ jul maskerad.


stallet.....

                  Hej!!! nu ska ja dra te stallet Tilde ska med mendet blir ett kort inläg för ja ska dra nu men kommer kanske blogga ikväll om inte datdorn är uptagen hoppas att den inte är de t men man kan inte altid vara säker men nu kommer tilde 


                                    
                                                              hejdå EMILIA      


                                 

RSS 2.0