Här är jag ;)

Jag tänkte att eftersom det är några nya läsare här hos mig så kör jag videoblogg med svar på frågor om mig igen  om nån skulle tycka ett det var najs;)


Shettis bus

Jag tänkte bara slå ett slag för Shettisen som ponnyras, många tycker att shettisar är helt värdelösa som barnponnysar men både jag o min syrra började vår tävlingsbana på just shettis. Det är bara det att många inte fattar man man måste rida in dem ordentligt, lika viktigt som vilken ponny som helst.

Många tror att man kan sätta upp sin unge på en shettis och så ska den lunka omkring där hur snällt som hälst bara för att den är liten, men ingen skulle väl sätta upp en liten unge på en Welsh ponny som inte är ordentligt inriden?

En shettis måste ju också få träna för att bli duktigare;)

Jag tävlade iaf min kompis shettis hingst förra året och han är superduktig och har tävlat LA i hoppning...

visst är han söt ;)
  har en liten film också från en tävling ;)
      
                                            
Här kom vi tvåa i lC och tävlade mot B ponnysarna
MY

Jag började igår att presentera Winstons stallkompisar och jag har ju pratat om henne förut men det var ett tag sen. Hon heter iaf Lilla My och är en B ponny som är tillsalu, hon är superduktig på både dressyr och hoppning och behöver en liten tuff ryttare så kan hon gå långt.

Hon är 14 år och har tävlat ganska högt i hoppning. Min Syster håller igång henne och hoppar lite Avd B klasser fast hon är ju egentlien för gammal. My är jätte mysig och jag har ridit henne också och hopp tränat och vart med i PJ förra året.

Visst är hon en sötis:)


Film från hoppträning


Underbart ridväder

Så super underbart ridväder har det varit nu i flera dar, igår red jag och syrran ner till vattnet  för ponnysarna var så leriga om fötterna så det brukar vara smart att gå lite i vattnet så blir dem rena istället för att va tvungen att ta fram slangen.

det var fortfarande lite is på vattnet men det fanns några ställen man kunda bada lite iaf:)

Idag blir det en tur till sandberget tror jag för att klättra lite:)

Winston har fått gå utan täcke nu för att pälsen ska bli lite finare för han har skavt bort pälsen på bogarna lite under vintern och pälsen har blitt lite dassig men bara efter några dar i solen har han blitt mycket finare:)

Men nackdelen är ju att han blir smtsig ;P

hur har ni gjort med era ponnysar, har de täcke på sig forfarande??

DAGENS BLOGGVINNARE!!!

Nu är dagens Bloggvinnare utsedda, det blev TVÅ superfina bloggar :)

GRATTIS TILL ERFör att komma till NR 1 klicka HÄR
För att komma till nr 2 klicka HÄR


Tack :)

Jag vill verkligen tacka alla ni som kommenterade så bra på mitt åsiktsinlägg:) Verkar som om de flesta tycker ungefär som jag och jag kan konstatera att de flesta tycker att man ska få ha vilka kläder man själv vill ha o trivs i:) Bara det ser bra ut så och att utrustningen passar på ponnyn/hästen.
Jag lovade länkningar till alla som svarade och det är klart ni ska få........

Jag delar in det med några åt gången några inlägg framöver så det i nte blir alla på en gång ;)

http://jennieviktoriasvensson.blogg.se/


http://ponnyochryttare.wordpress.com/


http://hannawesterlind.se/


http://teamchevall.blogg.se/


http://tennisryttarna.blogg.se/Bloglovin

Många frågar om vi ska följas via bloglovin och det skulle vara lite kul att veta vad ni alla läasre gör med de bloggar ni följer via bloglovin?

Följer ni dem verkligen och vad menas med att fökja, ska man kolla den varje inlägg eller varje dag eller en gång i veckan?

Jag brukar kolla de bloggar jag följer varje dag, är det nåt jag vill säga kommenterar jag eller önskar en trevlig dag eller så....

HUR GÖR NI?
ÅSIKTs inlägg

Hello alla!!

Ingen aning om hur många hästbloggar det finns där ute men ett x antal 1000 finns det nog iaf och många av dem har jag på ett eller annat sätt kommit i kontakt med antingen halkat in på eller träffat på när de varit inne på min blogg.

En sakt som jag funderat på lite när jag lästa alla hästbloggar det är det här med vad som är inne eller ute i häst/ponny världen.

Inne just nu verkar ju vara Kingsland  och HV polo kläder, JW är väl också fortfarande på tapeten.

När man är ute på ponnytävlingar så ser man ofta ryttarna i kläder för flera tusen.

Jag tycker personligen att det är helt ok att ha dyra kläder och utrustning till sin häst/ponny men det jag inte gillar är när folk ser ner på dem som inte har de dyraste märkena för ridningen sitter ju inte i kläderna och dyr utrustning , även om det såklart är viktigt att utrustningen passar och sitter bra..

 

Det finns de som köpt sin ponny billigt och tränat upp den så att den blir superduktig och som rider super bra och snyggt UTAN att ha Kingsland jacka GPA hjälm och sadel för 10000 och dem ser jag upp till lika mycket !!!

 

 RIDNINGEN SITTER INTE I KLÄDERNA OCH UTRUSTNINGEN!!!

Jag själv har lite av varje när det gäller kläder, en del lite dyrare och en del lite billigare, såklart att jag tycker om att va snygg och följa modet.

Min åsikt är alltså man ska inte döma en ryttare efter kläderna….

Tycker du som jag??? eller något annat???

ALLA som har en åsikt blir länkade;)Power of Love

Tänkte att jag skulle berätta lite om de andra hästarna som står ihop med Winston. Nu på vintern så blir det mörkt tidigt så hinner jag bara rida winston på veckorna men på helgen kan det bli nån mer emellanåt;)

Den här tjejen heter Power of Love och är en D ponny som är 5 år precis som Winstom, han är dessutom kär i henne;)

Hon kallas för lövvi och är superduktig på att hoppa, Lövvi ska säljas som tävlingsponny så småningom.


                                                           Hon ser lite kul ut på bilden :)

ser ni spöket??

Winston ser det iaf;) Filmen är från senaste lok tävlingen i Tidaholm. I LD såg han ett spöke där nånstans och jag var inte riktigt med ;) I LC sen gick det kanon och om det beror på att spöket var borta då eller ej det vet jag inte ;) Ha ha lille mannen!!!


DAGENS BLOGG

Nu har det gått ett tag sen sist så det är på sin plats att köra en DAGENS!!!


REGLERNA ÄR SOM VANLIGT ENKLA
    Skriv BARA att du är med!!!! sen kan du göra de andra om du vill ha lite större chans;)  1. Skriv att du är med!!!

2. Följ mig med bloglovin

3. Lägg ut bilden nedan på din blogg och länka hit ;)


Måndag

Måndag och ny vecka igen då, lite tråkigt att den superroliga helgen är över för iår men bara att se framimot andra kul saker som händer framöver.

Den 10e ska jag tävla igen, denna gången i Mariestad vilket är rätt görr för set är ju så nära bara rakavägen på E 20 två mil så är man framme, går på tre röda;)

Mariestad brukar ha bra tävlingar och jag var där senast i juni då jag kom 2a i LC.

Denna gången har jag ju Ungponny och startar ju bara avd B men de är lika kul tycker jag ;)

Flera av mina kompisar ska dit ocjså så det kommer bli awesome!! för vänner är super duper vilktiga !!!

Idag blir det inget stall för måndagar har vi alltid vila och då blir det läxor och annat som görs.


Hoppas ni alla kommer frå en superbra början på veckan ;)

HISS O DISS

Nu när man vart borta och bott på hotell några dar så har det blitt en hel del skräpmat, och att jag är rätt förtjust i sötsaker är ingen hemlighet;)

Jag äääälskar Glass o Milkshake och brukar oftast ta det istället för dricka om man käkar hamburgare.

Jag anser att jag är lite av en exbert på milkshake och vet precis vad som smakar bäst;) hi hi här kommer en hiss och en diss på milkshaekar;)
Hemma igen!!

Ja då så var man hemme igen efetr en super duper bra helg i GBG. Handlat en hel del kul har jag gjort och kollat på massor av fina hästar och duktiga ryttare;)

Jag köpte en ny hjälm massa prylar till Winston, stövelskaft, en Kingsland kepa och en kingsland tröja och massor av annat kul

Jag har ochså hunnit ut i stallet och rida en sväng eftersom jag vart så sugen och taggad när vi kom hem förut idag så kände jag att jag var tvungen att åka ut i stallet med en gång ;) det var ju så superfint väder också :)

Har ni andra som var där köpt nåt kul??
                                                        Utanför hotellet:)                                             Jag o syrran tog en tur i det fina vädret:)


Gp ponnyn nu!!!

Om bara några minuter nu så är det dags.... Gp ponnyn 2012 o jag sitter på första parkett;) yeyyy Just nu är Angelica Augustsson på banan som för ryttare o roffe kommenterar :)


Testar att blogga från iphone

Gp ponnyn snart;)


Jehepp nu är det dags...

I morgon bitti tidigt åker vi mot GBG, mässan på förmiddan och Showen på kvällen, sova på hotellet för att se showen igen på lörda förmiddag. En av dem tjejerna som ska vara med GP ponnyn Clara Lindgren har ju ägt Lilla MY tidigare så jag har träffat henne några gånger.

Ikväll har vi stallet innan det är dax att sova för att orka upp i morgon:)HOPPAS VI SES!!!


Dagens fråga??

Oavsett vilken sport man sysslar med så kan det ibland va svårt o se vilka fel man gör men om man filmar sig själv så kan man ju kolla efteråt och veta vad man gör för fel. Det kan ju även gälla andra saker än sport, tillexempel om man spelar teater eller sjunger eller kanske lagar mat eller vad som helst.

Ibland kan det va pinsamt att se sig själv men man vänjer sig ju och om man ser att man blir bättre o bättre så är det ju kul :)

Brukar ni filma er själva på träningar och så???


Clinicen igår

Igår var det då Clinic men Sylve söderstrand på Hysaby kliniken. Det var rätt mycket folk faktiskt och kallt!!! Mamma fick biljetter  till sig och oss från SORF eftersom hon sitter i styrelsen där.

jag hade tagit på mig lite för lite kläder kännde jag. men på det hela var det en riktigt bra clinic.

Sylve pratade första mycket om det här men att hästan ska gå i form på rätt sätt, många tror att om hästen bara böjer på nacken då jobbar den rätt, men så enkelt är det inte. För att man ska få hästen o jobba med hela kroppen får man inte trycka ihop den.

En annan sak som han sa var att det är viktit att man inta bara rider på samma underlag hela tiden utan varierar sig, för de allra flesta hältor är ridrelaterade.  han pratade ochså mycke om unghästar viket jag tykte var bra, han sa att man måsta tänka på att alltid få hästan att tänka framåt och aldrig bakåt. För då kan det bli fel i utbildningen från början. Man måsta alltid korrigera unghästen med framåt i alla lägen och våga rida på.
Man får inte lära hästen fel för då kommer den alltid göra fel sen.

Inge superbra bilder för de är tagna med mammas telefon


Sylve Söderstrand

I kväll ska vi på clinic med Sylve Söderstrand, det ska bli najs. Alltid kul att lyssan på sånna som verkligen kan och vet hur man ska göra för att nå sina mål :)

Clinicen är i husaby på Apelås gård och det ridhuse är verkligen såå fint, brukade träna där ibland förut och så brukar dom ha P&J där ibland på vintern.

Är det nån av er som har varit på Clinic förut med nån som är duktig?? Jag har sett en med Rolf Göran B en gång men då vart jag så liten :P

Måndag o nedräkning 5.......

Bara 5 dagar kvar sen händer det, för 8e året irad blir det Göteborg horse show!!!!

Idag vilar Winston och i morgon med för då ska vi på Clinic med Sylve Söderstrand i husaby, ska bli grymt kul att höra vad han har att säja om det här med mentalträning o sånt:)

Just nu är jag i skolan och när jag kommer hem sen tänkte jag städa mitt rum, eller rättare sagt mamma tvingar mig att göra det ;)

men det blir nog bra för det är skönt sen när det är gjort.

vad har ni för planer med dagen???

Jag gillar och pyssla lite med design o sånt, är inte proffs men om nån vill kan jag hjälpa till :)

PÖSS


Påminner om bloggtävling...

Påminner om denna tävlingen som pågår heeeela veckan ;)

En liten bloggtävling för er där ni har chansen att visa upp er och eran häst/ponny för mina 200-400 läsare.

Ridskoleponny går ochså bra såklart det behöver inta vara din egen;)


REGLERNA ÄR ENKLA!!!

1. Du lägger upp ditt foto i din blogg, skriver på eller under bilden vad du och hästen heter, ungefär som jag gjort här nere . Glöm inte din bloggadress på bilden så att du fårlite gratis reklam ;)

2. Du skriver i inlägget nedan att du vill vara med och länkar till din blid !

3. Jag kommer sen att gå in och hämta bilden och lägga upp den här så får alla som vill sen rösta på bästa bild:)
Hoppas det inte var krångligt!!

Tävlingen avslutas Nästa söndag!!!

(tänk på att om du har högerklicka skydd på din blogg får du istället maila in din bild)

jos.san72@hotmail.comHoppträning

Jag har ju lovet en film från hoppträning och det kommer en HÄR men den är filmad för två månader sen så vi har kommit en bit sen dess........vad tycker ni??


Bara några dar kvar!!!

Idag fick Winston en promenad efterosm han gått hårt två dagar och i morgon blir det vila:)
Lovet är slut och det är fett tråkigt men men på fredag är jag ju ledig för då drar vi till GÖTEBORG!!!

HORSE SHOW heeeeeela långa helgen!!!

Vilka kommer jag se där i vimlet ???
TÄVLING FÖR ER!!!

Nu tänkte jag ha en liten bloggtävling för er där ni har chansen att visa upp er och eran häst/ponny för mina 200-400 läsare.

Ridskoleponny går ochså bra såklart det behöver inta vara din egen;)


REGLERNA ÄR ENKLA!!!

1. Du lägger upp ditt foto i din blogg, skriver på eller under bilden vad du och hästen heter, ungefär som jag gjort här nere .  Glöm inte din bloggadress på bilden så att du fårlite gratis reklam ;)

2. Du skriver i inlägget nedan att du vill vara med och länkar till din blid !

3. Jag kommer sen att gå in och hämta bilden och lägga upp den här så får alla som vill sen rösta på bästa bild:)
  Hoppas det inte var krångligt!! 

Tävlingen avslutas Nästa söndag!!! 
 
(tänk på att om du har högerklicka skydd på din blogg får du istället maila in din bild)

jos.san72@hotmail.com


 


FOTO TÄVLING

Alla de bloggar jag följer på bloglovin brukar jag kika in på varje dag, nästan iaf :)
 Denna bloggen har en fototävling och klart man vill va me;) Jag gillar ju detta fotot så det får va me o tävla:)


Dagens hästfråga??

Tänkte kolla lite med er vad ni har för favvo häst/ponny raser?  jag har förstås Welsh som favvo;) jag ä ju ganska liten och ponnysar som är lite mindre och smalare liksom passar mig bäst.

Winston är ju inte så liten utan nästan maxad men han är ju ganska smäcker och det gillar jag.

sen finns det ju andra raser som jag gillar också men Welsh är favvo rasen iaf:)


Av alla er som svarar väljer jag ut en som får en länk:)

VAD ÄR DIN FAVVO RAS??


Glöm inte att kika in på helgens blogg ;)    

 
PÅ väg...

För er som inte föstått det så är det ju UngponnySM som är mitt mål och för att nå dit måsta man ha 3 0 rundor i LB. I juni förra året hoppade jag Winston första gången på en CM hoppning i Skara. vi hoppade 40 cm och han tyckte det var lite läskigt och hoppade stoooort över hindrena. Det var inga direkta tävlingshinder utan bara vanliga träningshinder så när vi sen kom till nästa cm hoppning  vart han livrädd för en del hinder och bara vägrade att ens gå nära.

Vi kämpade vidare, tränade och nu ett halvår senare har han utan problem hoppat LC men 0 fel!!!!  asså han har utveklats såååå mycke!! Känns som vi är på väg...

Nu ska vi ut på den höjden på lokala och regionala under vår och sommar, sen ska vi vidare upp.....

 
Första bilden är från JUNI 11  o andra från idag Februari 12 viist är det skillnad????
Hemma från mycket lyckad tävling:)

Japp nu är jag tillbax igen, riktigt dålig uppdate i know!!!  Men igår kväll vart det träning och vi var hemme kl 22.00 och idag gick jag upp kl 05.00 så jag var tvungen att sova direkt när jag kom hem igår.

Vi har ju allså varit i Tidaholm på en LOK/REG ponnyhopp. jag startade med en LD vilken gick super ända tills vi hoppat tredje hindret och var på väg mot det fjärde. Då såg Winston plötsligt en funktionär med knallgul jacka som stod vid sidan och blev livrädd och tvärnitar och jag flyger!!! ha ha stackarn undrade vad jag sysslade med för han bara stod där och nosade på mig...

ja ja, sånt som händer. tänkte jag och laddade om för LC och jäklar va duktig han var såååå duktig och lyssnade på mig hela banan så det blev en Nolla!!!


År as nöjd och kul att få va med bästa Linnea hela dan :)    det roliga är att syrran filmade LD men inte LC:(  HELGENS BLOGG

Nu är vinnaren av helgens blogg avslutad!! och VINNAREN BLEV!!!! PAM PAM PAM!!!!


Klick på bilden för att komma till vinnarbloggen!!!
GRATTIS!!!


Nu är det hoppträning

Just nu är det hoppträning som gäller, blor lugnt idag inga höga höjder utan bara känna på honom och träna på att svänga :)   Vad gör ni för kul ikväll???                                              lägger upp en film som jag haft uppe förut:)


Sista dagen på lovet

Jaha så var det då sista dagen på lovet och ikväll är det hoppträning:)

I morgon är det LOK/REG tävling i Tidholm och vi lär få gå upp kl 5, men som tur är har vi ju söndan på oss att vila ;)

Igår var det fullt upp hela dan och bloggen fick vila sig lite:)


Tänkte ta 5 snabba saker ni inte visste om mig ;)


1. Jag skulle egntligen varit ett år äldre, alltså jag skulle egentligen födas den 30 December -00 men föddes istället den 3 Januari -01;)

2. Jag hatar verkligen hatar att städa, så mitt rum är ofta "lite" stökigt;)

3. Jag är extremt morgontrött....

4. Jag har världens bästa pojkvän som heter Jesper <3<3<3

5. Jag åkte konståkning i två år och kom 2a på min första tävling;)


......så där var några snabba om mig ;)  

PÖSS

 


Häst shop

Några har frågat mig vart jag har köpt mitt tävlingschabrak med namn på och det är ju ingen hemlis utan det har jag köpt I DENNA nätbutiken. Det är i bävernylon och jag älskar det!!!

Det är en superbra butik som har massor av tävlingspaket och annat kul:)Helgens blogg

Då var det dags för en Helgens BLOGG, på lördag morgon kommer vinnaren upp och kommer att få synas några gånger under helgen i olika inlägg ;)  Vad sägs om det???
och allt du behöver göra som vanligt är att skriva:

JAG ÄR MED!

För 1 extra röst lägg till mig på bloglovin (jag lägger självklart till dig med)
För 2 extra röster lägg in bilden nedan i ett inlägg på din blogg;)


PÖSS


Torsdagens planer

Idag är det redan torsdag, lovet går så hilma fort att man kanppt hinner med att tänka ;) 
Typiskt när man harlov och vill göra massor av skaer så hinner man bara lite av alla:)

Idag ska jag vara med Ebba på förmiddanoch senare åker vi ut till stallet, idag måste Winston gå ordentligt och i morgon är det hoppträning igen.
På LÖRDAG tävling,  taggad som attan är jag nu !!!

Vad har ni för planer med dagen??
BLOGG TIPS

Jag har kollat igenom ALLA hästbloggar som tipsat om sig själva och jag gillar verkligen allihop MEN jag måste ju välja och då har jag vart ut TVÅ som jag vill ge lite extra CRED....

Jag gillar dessa två för de är supersöta tjejjer som driver dem och bra updatering :)

Kom nu ihåg att alla var super fina och bra<3<3<3<3<3


Kolla in dem!!!!


http://rbirish.blogg.se/http://rbirish.blogg.se/http://rbirish.blogg.se/http://rbirish.blogg.se/
http://innend.blogg.se/http://innend.blogg.se/http://innend.blogg.se/http://innend.blogg.se/

Tillfällig design

Jag var så himla trött på min tråkiga svarta design och i väntan på min nya som är på G så fixade jag och trixade lite själv ;) 
Idag är en såndär trött mellan dag utan måsten och bara lite slappa framför film. Sen blir det stallet torsdag, fredag, lördag och söndag;)

Tänkte dra till Polarna lite senare och se vad som görs kanske mitt <3 kommer också;)

Jag ska också som jag lovat gå igenom de sista hästbloggarna oh välja ut några som jag kommer presentera här senare, så håll koll;)

PÖSSLänkbyte

Denna tjejen ska ni kolla in;) www.johannaewards.blogg.se 
www.johannaewards.blogg.sewww.johannaewards.blogg.sewww.johannaewards.blogg.se
www.johannaewards.blogg.sewww.johannaewards.blogg.sewww.johannaewards.blogg.se


BLOGLOVIN

Många frågar om följebyte på BLOGLOVIN och såklart att jag gör det:) Klicka på bilden och följ mej, notera din adress så följer jag dig :))


Horse show

Jag har en lång lista på vad jag ska köpa på mässan iår, landannat en ny säkerhetsväst och ett par röda JW skydd:)

Röda skulle va as snyggt till mitt tävlingsshabrak med mitt namn på som jag fick när jag fyllde år.

Ny väst behöver jag för att den gamla är rätt osnygg om man säger så, vad ska ni handla på mässan??
Ni som ska dit allså ;)   


BLOGGENS VALENTINE!!!

Nu är bloggens VALENTINE utsedd och det blev .........klicka på  Hjärtat och se;)


Snö oväder

I natt snöade det här, vi som inte haft så mycke snö innan fick nu lite mer. Klara följde med ut till stallet idag och vi red barbacka på Winston o Lövvi. Det bläste och var rätt kallt idag så efteråt så hade åsa fixat mackor o varm cholklad till oss som Leo kom ut med och vi satt på höloftet och fikade:)

När vi var på väg hem började det snöa igen och bli värsta ovädret.
Sådags nu när det snart ska va vår:(

Nu ska jag välja ut dagens valentine och vinnaren kommer upp här senare:)Hästblogg

God morgon!

Skulle utsett den hästblogg som jag gillade bäst igår, men det var sååå svårt att jag måste få lite mer tid på mig ;)
Alla ni har så fina bloggar...

Detta innbär att ni har idag på er ochså att ge mig era bloggadresser, i detta inlägget eller HÄR 

Nu är jag ute i stallet så när jag komer tillbax ska jag bestämma mig :)

PÖSS


                                                                Länktar till sommaren ..


Välkommen hem GRYNET

Sent i förrgårkväll kom han hem GRYNPLUTTEN, Nu ska han skritas igång och så försiktigt, bara en liten sund varje dag:)
 
Jag har inte träffat han än för jag har ju vart hos Klara och sovit där i natt men har fått veta av mamma, hon sa att han var så fin fast som en lurvig björn;)

NU drar vi till stallet och bästa Klara hänger med såklart;) ska fixxa med Winston och rida ut en lång sväng, mycket galopp blir det :)

Bjuder på bilder sen om ni vill, tänkte fota och visa gården :)

                                                                           GRYNET<3tagga tävling

På lördag är det dags ... TÄVLING . jag och Winston ska starta LD och LC avd B såklart:)
Jag ser verkligen fram mot detta oxh det ska bli såå spännande o se hur han är på tävlingsplatsen eftersom han vart lite övertaggad när vi varit iväg:) Men jag gillar hans energi;)

Syrran ska också med och kommer starta My i LC, LB.

Hoppas ni alla vill hålla tummarna för oss på lördag :)Första lovdagen

Idag är det första dagen på lovet och jag passar på att grejja lite med bloggen och göra tidsinställda.

Jag väntar på min nya design som en tjej håller på att göra så det ska bli spännande och se vad det blir för kul, hon har fria händer.

Idag hänger jag med min kompis Klara:) hon är en av mina goaste tjejer o vi har alltid kul ihop:)  Hon brukar hänge med ut o rida ibland också:P

Hur har ni det har ni LOV??? och isåfall vad görs??

PÖSS
  
                                                     GOASTE KLARA på CANDY<3


Har du en hästblogg??

Många vill göra länkbyten och då tänkte jag att jag slår två flugor i en smäll!!!

Jag älskar ju hästar och allt som har med dem att göa det har ni nog fattat och jag läser en del hästbloggar, men vill gärna ha tips på FLER!!

JAG VILL ATT NI TIPSAR OM ERA BLOGGAR!!  skriv era bloggadresser så jag kan kika in:)

jag gör ett inlägg här sen med den som jag gillar bäst:)


KÖR!!!VILL DU BLI BLOGGENS VALENTINE <3

Nu är jag ned petar från aktiva lista, men det spelar inte så stor roll för det har ju egentligen inte varit mitt mål, jag vill ju bara att ni som kikar in här är intresserade av att läsa om min och Winstons vardag och väg mot målet:)
Hoppas några vill stanna kvar :)
PÖSS


I Morgon får du synas här:)


Svar på tal 2

Ha ha är inte rädd för dig, TÖNT...PS verkar som om du är en av dem som kikar in här ändå ;)Nu har jag tjafsat färdigt och kommer INTE bry mig mmer om DIG!!!!!

Svar på tal

Eftersom en del inte vågar stå för vad dom tycker och säjer så får jag svara på kommentaren här istället...


SVAR: Jepp jag leker för jag tycker att det roligt att "leka" med min blogg o kika in o komentera och läsa andras bloggar, jag tror du är avis o därför inte vågar stå för me du är.... så de så:P

/Emilia

Barbacka i grimma

Jag berättade ju innan att jag ibland brukar rida ut en sväng i grimma och grimskaft, jag har lärt honom att lyssan på mig även utan bett i munnen. Om jag kan rida honom utan träns i alla gångarter så vet jag ju att jag kan lita på han och jag vet att han litar på mig :)

Här kommer en liten film från söndagen:) Vad tycker ni ??

PÖSS
 
Dagens BLOGG!!

Här är vinnarna av dagens blogg denna gång :) klicka på hjärtat och se vad som döljer sig ;)

GRATTIS


Hemma!!

Underbart väder idag så vi blev kvar i stallet länge, Jag är nu hemma och har kollat PA och käkat lite:)

senare kommer Dagens blogg vinnare upp ;) så håll koll :)

Min syrra har åkt och hämtat hem sin C ponny som ska sättas igång efter sin skada, ska bli så roligt att sen honom igen har saknat han mycket:)

Idag red vi barbacka en lång tur:) skrittade och travade en bit utan träns i bara grimma och grimskaft för jag tycker det är bra att han lär sig lyssna på mig även utan. Håller ofta på med honom från marken också för det är viktigt att han lyssnar på mig.

Mamma filmade och jag lägger upp den här sen om ni vill :)


Jag lastar ALLTID själv och sköter allting, i början var han lite bufflig men inte längre :)

Jag är sååå glad för alla supersnälla komentarer, PÖSS på er :)
besöksrekord igen!!!

Nästan 1000 personer kikade in här igår:) Jag såg att jag länkats hos ponnysanning och jag ska inte bli divig för att jag VET att många kanske aldrig kommer tillbaka igen men ÄNDÅ!!!

Det är sååå sjukt svårt att veta vad folk vill läsa om, lilla jag som bor i en liten håla ;)

Vad vill ni läsa om för att ni ska komma tebax?? Mer om mig? Mer om Winston ? Mer om nåt helt annat?Just nu är jag i stallet och när jag kommer hem i senare i eftermiddag ska jag fixa nåt kul till er ;)                                                              PÖSS SÅ LÄNGE

Dagens blogg!!

Sista chansen för ikväll utses vinnaren av DAGENS BLOGG!!!

      Åker ut till staller strax o när jag kommer hem ska vinnaren koras;)

Ha en SUPER BRA DAG!!!!

Det räcker att ni skriver JAG är med!!!

extra chans som du lägger in bilden nedan och en länk på din blogg;)Söndag o Ponnyakuten

Söndag morgon och lite slött om jag ska vara ärlig :P

Ska snart ta mig i kragen och gå upp och sätta fart. Blir en lång ridtur i skolskenet idag, tänkte dragit till ridhuset men det är ju så fint väder så det är ju synd, är ju ledig hela långa veckan nu så jag hinner väl med det också.

Känns verkligen som om våren närmar sig nu för det är just mycket längre på kväller och liksom annan luft på nåt sätt.

Nu kan man rida på ordentligt så kondisen på ponnysarna blir på topp inför tävlingarna. Vi var på en föreläsning med en fältävlans tränare som berättade hur man skulle bygga upp kondisen för hästarna och det var super intresant och man lärde sig massor.

Ikväll är det PONNYAKUTEN, jag har sett varenda säsong av det o gillar det skarpt :)

Ska ni se PA???

Ha en underbar söndag så hörs vi senare och då kanske jag bjuder på nåt kul från dagen :))))

Kommer tidsinställt också ;)

PÖSS!!


                                                   Jag o Carro på klubb möte


Rått fobi..

Jag läste på en blogg idag att när hon skulle göra maten till hästarna så öppnade hon locket och där i läg en råtta!! eller nja kanske ingen råtta då men en mus iaf.
Jag HATAR musar och precis samma grej hände mig häromdan. Jag skulle göra maten (fodra) och så dyker det upp en MUS!!!! 

Då blir jag som en riktig fjolla och skriiiiiiiker som en galning och mamma som håller på att mocka bara undrade var jag höll på med.

Då  stall katten Steve och smack sa det så hade han middag den kvällen:P

Sååå himla bra med Katter som fångar dom men samtidigt tycker jag lite synd om musarna, Steve dödade den med en gång men våran katt som vi har hemma (Simba) han leker med dem och kastar upp i luften och har sig innan han äter dem  hm... älskar katter men dom är rätt grymma;P

Har ni nån katt???
                                           Här har nu våran Simba in action i somras

Utrustning?

Jag funderar lite på det här med utrustning till Ponnyn, jag har ärligt talat alltid tyckt att man ska försöka ha så lite utrusning som möjligt för att inte störa Ponnyn. Jag menar såklart att man ska ha sadel, träns och skydd och så.

Men jag har ändrat lite på minåsikt där.

Jag har haft lite svårt med Winston i högervarvet, han har varit svår att styra och ibland rent omöjlig, vilket ju inte är så bra om man ska hoppa bana för då måsta man ju svänga åt alla håll;)


I hoppningen är det ju superviktigt att han lyssnar på mig särskilt nu när vi ska upp på lite högre höjder och då sa min tränare att jag skulle börja använda martingal när jag hoppar och det har jag gjort och det blev jätte skillnad faktiskt. Nu lyssnar han bättre på det jag vill.

När jag rider hemma i skogen eller på fältet rider jag aldrig med annat än sadel o träns men när vi hoppar blir det martingal:)

Vad har nu för utrustning på era???

                                                             Ha ha snygga ridhanskar jag har ;)


Dagen slut...

Nu är denna dagen nästan slut och den har gått så sjukt fort. När farmor o farfar hade åkt kom min goa kompis Linnea hit.

Linnea är såå super duper snäll och söt och har världens finaste C ponny somheter Sessan.
I somras var jag med Linnea runt halva sverige och letade ponny åt Linnea.
Ellar ja kanske inte hela sverige men vi var åaf ända bort i Norrköping ;)

Hon provade flera stycken jätte fina men ingen som hon verkligen fatsnade för.
Till slut hittade hon Sessan aldeles här i närheten :)

Sessan är en superponny som kommer att gå långt med Linnea, vänta bara!!!! PÖSS

Lägger in två bilder på mig och Linnea från i somras:)Stallet!

Nu har vi kalas och Framor o farfar är här:) Jag fick en SVEA väska av dem :) 

En mörksbå jätte snygg .

Jag tänkte att eftersom jag inte har så mycket tid över så lägger jag in några bilder på stallet ifall ni undrar hur det ser ut där Winston bor:)

                               

                                           Såhär ser det ut om man kikar in genom förstret:)
 
Man kan ställa 3 hästar på rad, vilket är tur för vi är ju nästan alltid tre när vi rider:)
hej hej säjer winston;)
  


Sadelkammaren Winstons sadel med svart chabrak där i mitten ;) 


Foder kammaren:)

Grynet är hungrig ;)Ja ja det var lite hur det ser uta iaf;)

PÖSS


DAGENS BLOGG!!

Passar på att köra en DAGENS BLOGG idag när det är fullt upp med kalasande och annat:)

kommer några inlägg under dan med så håll utkik;)
Bland annat visar jag upp stallet;)

Ha en SUPER BRA DAG!!!!

Det räcker att ni skriver JAG är med!!!

extra chans som du lägger in bilden nedan och en länk på din blogg;)

Spam hora eller ej...

Jepp jepp, då vart man redan uppe då, sovmorgon o allt. Ja ja lika bra tt kliva upp då;)

Iadg kommer farmor och farfar från göteborg hit och ska fira min syrra, så Winston får ju vila idag ;)

Jag var ju så himla glad att jag fick komma upp må medst aktiva listan igår men lite lessen när man blir kallad SPAM hora för det :( Jag vet att många tycker att det inte är nån prestasion att komma upp på den listan för att där räknas det ju mest om mna har mycket kommentarer och så. Men om man nu startar en ny blogg så måste man ju locka folk så att dom kommer dit och sen får man ju skriva bra saker så folk kommer tillbaks.

Om man tillexempel ska sälja ett nytt shampo så måste man ju göra reklam för det först så att folk blir nyfikna och sen köper för att det är bra!!

Ok jag vet att jag inte skriver som ett proffs och inte vet allting men så är jag ju bara 11 år...

Till dig som skrev: Jag vet att du tycker att jag är en liten skit unge som ingenting vet om livet och att jag spammar sönder varendaste blogg som finns, men jag lägger faktiskt massor av tid på bloggen och dessutom lägger jag massor at tid och arbeta i stallet och på hästryggen, precis som du.
du säjer att du inte behäver  "locka" folk till din blogg för att få läsare och det säger jag grattis till dig för. men det finns ingen anledning att kalla mig för SPAM HORA för det!!!Vad säger ni andra om detta, är det fel att locka läsare???
PÖSS


Hemma igen!!!

Då var man hemma från stallet, även idag blev det ett riktigt bra ridpass och Wiston var svettig när vi kom in i stallet:)

Denna veckan har det varit riktigt bra underlag på fältet att man faktiskt har kunnat rida på utan problem, idag avslutades passer med en låååång galopp runt hela fältet;)
I morgon får han vila och vi ska ha kalas för farmor och farfar kommer från Göteborg:)


En sak som verkligen känns skönt är att det är LOV nästa vecka, slippa gå upp tidigt;)
Känner mig såå taggad inför nästa helgs tävling.....


Nu blir det sängen God Natt


Mental träning

Funderade lite på det där med mental träning och så, jag har ju inte riktigt fattat vad det betyder fast jag har vart på sånna förläsningar på klubben. men själva ordet mental träning har jag inte riktigt förstått innan.

men nu har jag funderat lite och jag tror att jag fattar nu.

Ibland när man är lite nervös för når så brukar mamma säja att man ska tänka att man är färdig med det man ska göra och att det har gått bra.  Allså om man ska in på banan och är nervös om ponnyn har dampat på framridningen, så ska man tänka att man ridit färdigt banan och att man klarat det perfekt, då är det större chans att det blir så för man lurar sig själv och ponnyn liksom.

Aja jag vet inte om det är så men det är iaf mental träning för mig ;))

Och bara så ni vet jag SKA ta mig till ungponny SM!!!!!!!


PÖSS


Asså shit!!!

Dröm om min förvåning när jag just kollade mesat aktiva listan!!!!!  hur gick detta till!!!!


Det är ju eran förtjänst ju!!;)

THANXPÖSS!!


Nellie B

För ett tag sen hade jag en fråga till er om vilka bloggar ni läser och om ni kunde tipsa mig om nån bra, I stort sätt alla tipsade om nelly B, ok jag hade vel lite koll på vem hon var och så innan eftersom man inte kan undgå det om man läser bloggar var dag, men hennes blogg var ingen jag direkt kikade in på varje dag utan bara ibland.

Nu kikar jag in på den varje dag iaf en gång ibland mer eftersom hon har bra uppdatering och det oftast finns nåt  nyt o läsa.

OMG jag måste erkänna att jag är grymt avis på allt som hon får va med om, inte att jag skulle vilja vara kändis och så, absolut inte!!! men alla som sponsrar med allt möjligt kul DET är jag avis på :P

Sen hur hon hinner med allt med blogg, hästar, pojkvän och kompisar!!!  WHAT!!! har hon fler timmar på dynget än mig?  ha ha kanske GUd har sponsrat med några extra timmar på Nellies dygn;)

Helt äligt! säga vad man vill men GRYMT gjort att hinna med allt!!!! 

Vi var på Grevagården och kollade christmasshowen  och vi tog lite bilder, har inte kollat på dom så noga innan men hittade några på Nellie, fast de är inget vidare. har för mig att hon var typ bland de första startande o vi hade inte ställt in kamran ordentligt...
God morgon

Nästan besöksrekord i går, tack alla goa för det :) Tack alla goa för det "PÖSS"
 .
Idag är det fredag och sista dan i skoan innan lovet, jag har fattat på er att en del inte har lov riktigt än, så att det verkar som att det är olika beronde på vart man bor.

Jag har redan planerat nästan hela lovet och vad som ska ske, såå mycket som man vill göra, hoppas man hinner med allt bara ;)

När har ni erat sport lov??? har ni planer eller blir det mest slappa?? kram!!


Nu drar jag till skolan, har testan nån tidsinställda, hoppas att det funkar;)


OMG

Oj oj va många kommentarer, jag hinner knappt svara på alla:) Känns sjukt kul att så många kikat in idag, hoppas några av er stannar:)

Jag vill verkligen försöka driva bloggen på ett bra sätt så att det blir roligt att kika in och läsa och kolla mina bilder och filmer osv. men jag vet också att man måste lägga ner massor av arbete och tid.

Ok jag är ingen ekspert och är ju bara 11 år så jag skriver lite hipsomhapp ocj är inte proffs på att rida men jag gör så gått jag kan :)

Vill verklien ta mig så långt jag kan i min ridning och hoppas Winston får vara frisk o hel men sånt kan man jue alldrig veta i förväg.


VORE KUL OM NI VILL VARA MED O KOLLA HUR DR GÅR FÖR OSS.................................KRAM <3LÄS MIN ÅSIKT....

En dag kvar sen är det helg och måndag är det SPORT LOV!!!!  ska bli sååå skönt att vara ledig en hel lång vecka och bara få göra det man tycker är kul, fast iaf skolan är ju rätt kul med ;)


Blir såklart en hel del ridning på lovet men även hänga med kompisar:)
Jag rider oftast  Winston 4 ggr i veckan, iaf nu på vintern när det är mörkt och kallt, försöker variera ridningen med lite av varje för att han ska tycka att det är kul:)

Jag försöker jobba honom lång och låg  och använda hans energi framåt iställer för uppåt, gillar inte när ponnyer rusar mot hinder med huvet i taket eftersom ponnyn inte ser hindret och det är för stor risk att den kraschar, men det är min åsikt, jag respekterar om andra tycker annorlunda..


Nu i vår ska han ju bara gå klasser upp till LC för att det ska flyta på, när det flyter på blir det LB och om det flyter på försöker vi kvala till ungponny SM.  Om  det inte känns rätt så backar vi, jag tycker inta att höjden är det som räknas utan hur man rider banan:)

BLOGLOVIN

Nu så har jag äntligen fixat och trixat så att jag kan byta bloglovin med alla som frågat:)

Alla ni som frågat SKRIV ERA BLOGGADRESSER  så lägger jag till och följer er!! (om ni följer mig dåe;)Dagens fail...

Mamma är en riktigt foto nörd och fotar och fotar jämt jämt jämt, och filmar med för den delen:P

Det är ju iaf bra för då får ju jag massa bilder till bloggen men ibland känner man bara inte för att vara med på bild:P

Ibland blir det ju inte heller somman har tänkt sig hästen har öronen bakår eller så blundar man eller nåt annat dumt.

fast när man filmar så kan man ju få med nåt kul på filmen, i Fredags när vi hade hoppträning tillexempel.
jag är men i en grupp för unghästar och i fredags var det men en tjej på sin stora häst.

Vi skulle hoppa två hinder med 5 galoppsprång emellan och det var min tur, när jag hade hoppat första hindret och var på väg mot det andra så blev den stora hästen helt tokig, vilket innebar att winston hakade på och körde ett riktigt race med mig och bockade och busade en lång harang innan han drog mot ett annat hinder och hoppade:D jag satt kvar men skrattade nästan så jag dog... Mamma filmade ju mig men när den stora hästen fick soel så var hon tvungen att kasta sig åt sidan för att inte bli översprungen och då blev marken filmad istället. Synd för det hade blitt en kul fail film det ;)

Visar en annan fail film i stället, syns att det är mitt fel för jag rätar inte upp mig...

HAR NI NÅGRA KUL BILDER SÅ SKICKA DOM SÅ VISAR JAG DOM HÄR:)

emilialarsson2001@hotmail.comHÅLL TILL GODO!!!!Fråga till er???

Tänkte fråga er en fråga och det skulle vara superkul om ni ville svara på den ;)

Frågan är enkel  VAR BOR NI???  och VILKEN KLUBB TILLHÖR NI???

Tänkte det kunda va kul att veta vilka som bor i närheten som man kanske kommer att stöta på på tävlingar i år:)Jag bor ju i skara och tävlar iår för "Skaraortens RF" 


Dagens blogg!!!!

Nu har jag utsett dagens blogg och det var hela  70  st som ville vara med!!! Allså jag är sååå glad att så många vill vara med:D känner att det måste betyda att några faktiskt gillar min blogg:)

gentligen skulle jag vilja göra alla till dagens blogg men då faller ju hela iden lixom. men jag kör en ny senare i veckan istället:P men TRE bloggar har jag iaf lottat fram bland er allihopa:)

                                                                     
HÄR     HÄR     HÄR            hittar ni dom:PJag skulle vilja ge en liten extra länkning till
 DENNA tjejen också för att hon är lika gammal som mig och kämpar som attan med sina ponnysar;)


TACK TACK TACK!!! <3 <3 <3  för att ni varit med PÖSSSista chansen!!!

Nu är det sista chansen att va med i min dagens blogg!!! I kväll när jag kommer hem från stallet kommer jag utse vinnaren!!!

Klicka på länken så kommer du till inlägget:))) PÖSS<3 <3 <3


http://emilialarsson.blogg.se/2012/february/dagens-blogg-1.html#comment


Hopp Clinic


 Sylve Söderstrand kommer till Husaby 21 Februari och självklart kommer jag va där:)

 ska bli jätte kul... 

Han ska prata om massor som har med träning och tävling att göra får hn är ju typ proffs på sånt då han är hopplanslagets förbundskapetn eller nåt sånt ;)

Detta kommer han prata om:

18.00-19.00

Träning och tävling för hållbarhet och prestation - det handlar både om din häst och dig själv, vilket är kanon inför denna ock komande sässonger.

19.00-20.30

Praktiska ridövningar samt träningstips

20.30-21.30

Enklare måltid samt frågestund med Sylve, men jag kommer inte våga fråga nåt:P

Kommer bli helt AWSOME!!!

NÅN MER SOM SKA DIT??????????

 


GRATTIS SYRRAN!!

Idag fyller min syrra 15 ÅR!! GRATTIS till henne.
Ok vi är ju inte alltid vänner direkt:P om sanningen ska fram så bråkar vi rätt mycket faktiskt, men jag gillar henne ändå såklart och jag skulle inte vilja vara utan min SYSTER!!!
Home!!!!

Hemma från dagens ridtur, super duper bra underlag på fältet idag, kunde jobba på volt i både trav och galopp utan att halka, Winston har äntligen fått nya skor ochså så jag broddade och det blev verkligen skillnad.

Bjuder på lite bilder från stallet:)
Nu är jag i Stallet!!

Provar och göra ett inställt här, jag måste ju få till det här ordentligt nu när jag har iaf har en del läsare som kika in några ggr om dan, besöksantaler går stadigt uppåt:) ME Like.

Det man kan tycka är väl att man då måste se till att uppdatera bra så att det finns nytt att läsa var gång;)

Vad vill ni läsa??? Kanske vill ni veta om de andra hästarna som står i stallet?????

Kram så ses vi sen


Nya skor

Medn jag är i skolan idag så kommer Winston få nya skor, denna gången med ordentliga broddhål, det hade han ju förut också men eftersom vädret blivit snöigt och dant först senaste veckorna så har ju broddhålen inte vart använda och då var det så mycket bös i att de inte gick att brodda:)


Jocke som bor på gården där Winston står  jobbar ju som hovslagare och idag kommer de till oss och skor:)

Han är superduktig på att sko och han har varit med i SM i varmskoning på falsterbo.

Jag brukar vara med ock kolla ibland när han skor och förra gången han skodde Winston fick jag prova att slå i sömen;)

En sak till om min Hovis  HAN HAR VARIT MED I ARN FILMEN MED SIN HÄST BRUNO!!!!!!


Länkbyte

Fått många frågor om länkbyte, skriv in era bloggadresser här så väljer jag en blogg i kväll som jag gillar bäst och gör jag ett länkbyte med den:)

Tisdag

Jätte super kul att det var såååå många som kikade in igår och såå många som villa vara med i dagens blogg:)

Väntar lite till innan jag utset vinnaren så att det blir riktigt många:)

Ikväll blir det stallet igen, lediga hästar igår men idag är det ingen vila;) Fortfarande svinkallt här men men bara att gilla läget.

Snart är det vår och det ska bli sjukt skönt. Tänk bara att kunna rida ut i tre timmar och bara mysa med hästarna klättra lite, bada lite och galopp race på ängen!!!!  LÄÄÄÄNNNNGGGGTTTTAAARRRR!!!

En supergulli tjej som heter NOMI ska hjälpa mig att göre en ny fin header, men det är ju så himla tråkigt och fult väder så jag har inte fått några bra bilder än:(

Men så fort jag har fina bilder så ska hon hjälpa mig, åh va roligt:)))))

Just nu är jag i skolan:)Anmält o klart

Nu är det anmält och klart LOK/REG i hos TBHK den 18 Februari, taggad som bara den nu!!

Vi har ju varit ute på lokal innan iår och en Pay and jump men denna känns ändå som den första "riktiga" för iår:)

Synd att det är helgen före GBHS så man inte hinner förnya tävlingsoutfiten ;)

Här är en film från vår allra första lokala, snälla döm oss inte för hårt han är trots allt bara 5 år ok


 Nu ska jag berätta en grej

Min syrra Lånade en C ponny i Augusti som hon skulle träna och tävla under ett eller två år, han är jätte fin en NEw Forset på 10 år som heter Grynet. Världens goaste ponny, men som vi alla vet kan iböland oturen vara framme och han skadade sig i hagen en dag och fick opereras och har vilat sen dess.

I December åkte han hem till sin ägare för att vila där lite , men nu kommer han hem igen:)
Meningen är att han ska sättas igång lite smått, försiktigt med skrittpromenader till att börja med för att vänja leden långsamt för det var i hovleden han skadade sig.

Nästa veckan kommer han förmodligen och det ska bli sååå roligt för han är verkligen såå gosig:)

Kul för min syster också att hon äntligen får tillbaks honom efter allt tråkigt krångel :(

Nu hoppas vi att han håller för tävling framöver, vi rönkade honom i december och Vet sa att det såg bra ut, håller tummarna att det blir helt bra:)

vad har ni under hjälmen?

Dett jädrans tjatande om detta kalla väder, men faktum är att det är ju verkligen nåt man får känna på varenda gång man ska rida. Jag införskaffade förra året en as bra "rånar huva" som jag har under hjälmen för jag fryser så himla lätt om öronen och då får jag huvudvärk sen. Jag köpte min rånarhuva på sadium men det finns även på Hööks och föe endast 69 kr kan du klicka hem en HÄR.


Jag rekomenderar verkligen denna huva för den sitter skönt inunder hjälmen också inte lika knöligt som mössa.dagens blogg!!

Nu har jag utsett dagens blogg för denna gången, det är åter igen så himlans kul att sååå många ville vara med:)

Jag är super duper glad för det ;)

Denna gången var det den
HÄR bloggen som vann:)  GRATTIS till er:D

Vi kör självklart igen för de som vill :)


RÄCKER ATT DU SKRIVER JAG ÄR MED!!!!

Stor häst fast liten:)

Jag skrev i ett tidigare inlägg om Winstons rekordpoäng men även om han inte hade haft det så hade han varit finast ändå för mig :)
Fast det är klart att det är ganska så kul att han har vart med i tidningen ridsport :P

Hi hi tycker inte ni att han ser ut som en stor häst där ???


Tävlingssäsongen startar

Jepp jepp, nu är första tävlingen för säsongen inbokad, det blir en Lok/Reg i tidaholm den 18 e februari.
Ska bli så kul och jag är riktigt taggad nu när det börjar gå som på räls;)

Beroende på hur det går där så bokar vi innästa sen, jag har inte brottom måste vi ta ett steg tillbaka så får det bli så, huvudsaken är att  vi når målet tillslut:)Äntligen !!

Då var man inne i värmen då efter en ganska kall ridtur brrr. Det gick rätt bra iaf, vi red på åkern idag och skrittade runt hela och travade lite på rakt spår, det är lite halt under snön ibland så det får bli lugnt så att inge hästar skadar sig  nu innan tävlingssässongen börjar på allvar.

Winston var pigg men lyssnar så himla bra, fast han är yngst av dem så var han den som skötte sig allra bäst. tilly gick på sidan och ville springa på och My bev väääldigt pigg och glad så för en gångs skull åkte Flisan av;P


tänkte tagit lite fina bilder idag men jag ser helt cp ut med min rånarhuva under hjälmen, men jag lovar det är verkligen helt kanon skönt att ha den;)
 
När v var klara i stallet givk vi in till åsa och jocke och bakade semlor

Liten bildbomb från dagenSer farlig ut i min rånarhuva;)


Här rider vi ivägGoaste hade nog gärna hängt med :)Come on och LövviRassla var med så klartEn bit bort


Söndag och fortfarande kallt!!

Ja ja kallt eller inte idag blir det en ridtur oavsett. vi ska baka semlor sen också och det är ju sååå kul.

vi har stallet idag så det blir till att mocka åt alla 8 hästar i stallet, göra maten och släppa in men vi hjälps ju åt jag mamma och syrran så då går det rätt fort. Om jag ska va helt ärligt så brukar mamma nästan vara klar med allt när vi har ridit färdigt;)

jag tycker att det är lite småjobbigt att hålla igång nu när det är så kallt och snöigt och lääääängtar sjuuuukt mycket till våren :P


Idag blir det förmodligen lite nya bilder också eftersom jag har rätt dåligt med vinter bilder så håll utkik.

sålänge får ni se en bild på Winston när han var fölis;) och en när han var 3 år.

Fölisbilden är från stuteri särkens hemsida, hoppas det är ok att jag snor den ;) den andra bilden har mamma tagit.
Före och efter

jag gilla att läsa före och efter inlägg i alla former, Typ före och efter sminkning, före och efter är liksom alltid kul eftersom man får se resultat.

Winston är ju bara 5 år i år och han kommer ju att utvecklas supermycket men jag vill ändå visa hur långt vi kommit tilsammans so far....
första filmen är från en Pay and Jump i september och han var as tittig och vinglig, den andra filmen är från paj and jump förra helgen.

Visst är det skillnad???
Förebild!

Hittade en bild från 2009 på Mässan GBHS där jag får en autogran av en av mina förebilder R-G B. Han är ju visserligen en gammal gubbe om man jämför med mig men han har ju också vart liten en gång.

Jag har läst nånstans att han började sin karriär på en shettis och det gjorde ju jag med;) jag gillar att han fick det där jeringpriset och ogillar att så många tycker att han inte skulle ha det för att hästen göör jobbet. massor av killar på min skola gick typ omkring och var skitsura. jag vet att det ligger timmar, veckor, månader och år a träning bakom att bli så bra som han är....

kul att mamma fotade där:)

vem har ni som förebild, behöver ju inte vara nån som håller på med hästar utan kan vara nästan vad som helst:)Fortsätter på samma tema

I brist på annat att göra fortsätter jag på samma tema och berättar om ponnysar jag ridit:)
Kildavin Queenie som då var en B ponny på 117 cm reds och tävlades av min syster säsongen 2008-2009.
Sen blev hon för stor och då tog jag över lite snått. Var ute på några cm hoppningar i klubben, och det gick fin fint. sen tröttnade jag på ridningen ett tag och red inte alls under ett halv år. Queenie kördes in och blev en superduktig körponny och Åsa tävlade henne jätte mycket, hon såldes sen till en familj på kusten som kör och som föder upp ponnysar och hon fick en fölunge i somras:)

men visst är hon en riktig sötnos lilla queenie:) Bilderna är från en maskeradtävling i klubben som vi vann!!!

vad gör man en AP kall dag

Jao jag är just nu hundvakt åt mormors o morfars hund, sitter inne på deras kontor och kollar gamla bilder och klipp på datorn o hittade detta klippet!!
As garv. Jag är 8 år och rider kildavin Queenie som min syrra tävlade i hoppning. Min syrra rider före mig och jag efter som en svans :P

Oh va jag tycker det är kul att hitta gamla bilder o klipp och sånt för då ser man verkligen att man blir större och
utvecklas och så, viist är det roligt:) Kolla på hunden också as kul:)Seg idag

Kom hem jätte sent från hoppträningen igår och då var jag så kall att jag bara ville krypa ner under täcket och orkade inte ladda upp nån film. men det har jag gjort ni iaf:)

träningen gick verkligen bra igår, vi hoppade lite lägre och tränade på styrning vilket passade mig perfekt!
Det var så jälka kallt i ridhuset bara typ 15 minus så alla hästarna hade is i morrhåren:)

En annan ska som hände på träningen var att Winston blev helt tokig tre gånger och bara drog iväg och glädjebockade och studsade, jag satt kvar med nöd och näppe och skrattade så jag nästan kissa ner mig ;)
han är ju så rolig när han blir sådär knäpp.

Idag får han vila men i morgon ska vi bli fotade :)

Filmen kärvar så ni får vänta en stund:(


Mot hoppträning

Nu är jag hemma från skolan och laddar för hoppträning, fixade mig lite fruktsallad så jag får lite energi;)
Det är vrålkallt ute så risken är ju stor att Winston är super piggelin idag men det gör inget;)

Ska be mamma filma så lägger jag ut filmen i kväll när jag kommer hem om nån vill se;)

Syrran får dock vara hemma idag för hon är sjuk:( tråkigt för henne....
winston

Tänkte berätta lite om winston eftersom många frågar om honom.
han är ju alltså en B ponny av rasen Welsh sektB. han kommer från ett stuteri som heter särken som ligger bortåt mullsjö tror jag.

Winston blev sveriges högsta bedömda ponny på treårstest när han var 3 år och fick hoppdiplom. Jag red honom första gången när han var 3 år och höll på att ridas in.
Han är nu 5 år coh vi har precis börjat tävla tilsammans.

trots att han bara är en ung ponny så litar jag på han till 100%
Vi kan rida ut ensamma i skogen och när jag hämtar honom i hagen kan jag rida honom tillbaks till stallet i bara grimma och grimskaft.

Han är rätt så livlig av sig och blir sprallig i skogen om man är fler och galopperar fort.

Första bilden är från när han var tre år och den andra från när han var 4 och sista hur han är nu klicka på    bilderna
 

                                             så här ser det ut när vi kommer ridande från hagen:)
Blogg tips

Nope jag är inget blogg pro,  men gillar det verkligen. Rätt svårt att veta vad man ska blogga om bara. ibland kommer man bara på nåt snappt som attan och skriver ner det på engång och ibland får man sitta o tänka hur länge som helst innan man kommer på nåt.

Jag läser såklart andra bloggar och får inspiration, det som är viktiast för mig hos en blogg är att det är bra uppdatering och att det inte bara står tre ord typ "hej bloggen, nu är jag med min polare hej då"

Bilder är också viktigt för man vill ju se personerna och hästarna som bloggen handlar om.
Jag älskar bloggar som med bilder och filmer visar tävlingar och träningar.

Lite tråkigt ibland dock när de lite "större bloggarna" skriver att man ska skriva sin blogg adress och massa kommentarer så ska de gå in o kolla på ens blogg och säga vad de tycker och så gör de aldrig det:(

Eller att om alla läsare kommenterar duktigt så ska det komma ut klipp på träningar och annat, jag tycker att en bra blogg ska få läsare pågrund av innehållet i bloggen inte locka läsare genom att lova massor som de inte håller sen, men det är min åsikt:)
 
vad tycker ni?? vad gillar ni hos en blogg?? kan ni tipsa mig om bloggar som jag ska kolla in?
kompisarna

Kallt som bara den är det ute nu och lite snö med. jag gillar ju visserligen att man slipper skölja benen på Winston varje gång man ska rida, men det räcker mer 2 minus inte 15:S

Hästarna gillar nog vädret iaf och busar loss i hagen, här är några bilder på Winston och hans hagkompis Power of Love eller "LÖVVI" som vi kallar henne:)

Winston är så himla kär i henne och tvärt om med tror jag ;) han håller på o grejjer hela tiden med henne och biter i grimman och annat trams:)

Ha ha dom är för goa att se på.

Bilderna har Carro tagit.


Bara 3 veckor kvar

Nu är det bara tre veckor kvar, så nedräkningen börjar.  vad pratar jag om??? Jo GBHS såklart:)

Märks på många bloggar att det är nära nu........

Jag kommer vara där fredag till söndag och längtar fett mycket nu, det är 8e året i rad för mig, första gången jag var där satt jag i vagn;)

jag har en lång lista av saker jag ska handla, nya vita ridbyxor, en ny kavaj, ny hjälm, röda JW skydd, silvriga boots och massa annat kul, vad ska ni handla???
 
Vilka kommer jag se där??? Vore superkul om man kunde se nån av er:)

Jag har tidigare i bloggen berättat om den gången då vi fick träffa malin och Peder och gå runt med den i stallarna o kolla. Inlägget inna längre ner i bloggen ;)PÖSS
Dagens blogg !!!

Nu har jag utsett dagens blogg bland alla fina som ville vara med denna veckan:)

HÄR kan ni kika på den :)

Anmäl dig gärna igen för vi kör på en ny!!!

Det enda du behöver göra är som vanligt att skriva JAG ÄR MED!!!!!Måste bara tipsa

Måste tipsa om denna bloggen som tillhör en supergo tjej som uppfyller sin dröm att utbilda sig till galopptränare i England. jag o Emma har ridit ihop flera gånger och hon är super duper snäll:)

Klicka HÄR


Hemma

Hemma från stallet nu. det var rätt kallt att rida idag:( känner verkligen att jag vill ha ett ridhus:P Jag red utanför på stallplanen och stälde o böjde lite i skritt o trav. Sen provade vi in hans nya träns:9 så fint blev det med bling bling på pannbandet:)

I morgon blir det stallfritt och på fredan hoppträning borta på värmagården:) superkul.

Nu har vi kollat igenom tävlings försäsongen också och ska bestämma vilka tävlingar det blir i vår. först blir det Tidaholm, sen Mariestad tror jag har inte riktigt bestämt än. trollhättan vore kul också för de har fin anläggning där.


I morgon utser jag dagens blogg för jag orkar inte riktigt nu, as trött somnar nästan när jag skriver ;)

Hare bra sålänge goda människor...

PÖSSfacebook

Jag är  just nu i stallet, men bloggar mer när jag kommer hem. brukar bli sittande vid datorn på kvällen inan sängdags vid bloggen o facebook.
Har ni facebook???

lägg gärna till mig om vi vill:) Kram   MIN FB

RSS 2.0